5.10.2015

Matkailua ja tiimisukat - Traveling and team socks

Pitkästä aikaa taas olen taas koneen ääressä kirjoittamassa ja nyt tuleekin kerralla tekstiä oikein tuutin täydeltä. Alkusyksy on ollut niin hektinen, ettei kirjoittelulle saati kutomiselle ole jäänyt aikaa eikä intoa. Nyt kuitenkin pientä recappia kesältä.

Suomen kesä oli aikamoisen kylmä ja kurja, mutta minua se ei juurikaan haitannut. Olin tähänastisista lomistani pisimmällä ja nautiskelin siitä matkustellen. Olin ensin kesäkuussa parhaan ystäväni kanssa Berliinissä ja heinäkuun lopussa olin kahden ystäväni kanssa matkalla New Yorkissa ja Torontossa.

Berliini oli minulle uusi kaupunki ja pitkä viikonloppumme kului nähtävyyksiä ihmetellen ja ostoksia tehden. Täytyy sanoa, että kaupungin ja koko Saksan historia oli nähtävissä kaikkialla ja se teki lähtemättömän vaikutuksen. Berliiniin pitää päästä uudelleen.

Brandenburger Tor

Graffiti Prenzlauer Brgin lähellä

East side gallery

Holocaust memorialNew Yorkiin ja Torontoon lähdimme kolmen balettipedagogin voimin tähtäimenä Torontossa Kanadan kansallisbaletin koulun järjestämä pedagogien kurssi. Kun kerran olimme menossa sinne päin maailmaa, päätimme käydä ensin New Yorkissa. Minulle matka New Yorkiin oli jo kolmas, mutta ensimmäisen etapin matkakumppanilleni ensimmäinen. Myös Nykissä kiertelimme nähtävyyksiä ja tietenkin shoppailimme. Kylmän alkukesän jälkeen Nykin lämpö tuntui ihanalta. Vieläkin jäi asioita siellä näkemättä, joten I'll be back.

Central Park - Alice in the Wonderland- pastas

Brooklyn Bridge

Central Park - John Lennonin muistomerkki

Muutaman päivän turistina olon jälkeen oli aika suunnata bussilla kohti Torontoa. Matka kesti 12 tuntia, mutta vaikka sitä aluksi jännitinkin, matka sujui yllättävän kivuttomasti. Bussi oli Onnibussia vastaava Megabus, jossa ilmastointi toimi ja jaloittelutaukoja oli kolmen tunnin välein.

Olimme varanneet asunnon AirBnb: n kautta ja sen sijaisti osoittautui loistavaksi kurssi ajatellen. Aamuisin kävelyä kurssipaikalle tuli vain kymmenisen minuuttia. Alla kuvassa näkymä parvekkeeltamme (23. kerroksesta). Ensimmäisen illan kunniaksi näkyvissä myös ilotulitus. Kiireisen kurssiaikataulun vuoksi emme kovin paljoa ehtineet Torontoa näkemään. Ennen lentoa Suomeen olimme kuitenkin varanneet yhden kokonaisen päivän vapaata ja päätimme käyttää sen matkustamalla Niagaran putouksille. Torontosta putouksille oli 90 minuutin matka ja se taitettiin jälleen Megabussilla. Putoukset olivat kyllä hienot, oikein loistava päätös hienolle reissulle. Toronton arkkitehtuurista jäi vaikutelma toisaalta Nälkäpelin elokuvalavasteista ja toisaalta Christianian hippikommuunista. Löysimme aivan loistavan ruokakaupan, Loblawsin, josta sai tuoreita mehuja ja hedelmiä sekä kymmeniä erilaisia donitseja (mm. vaahterasiirappi-pekonidonitsi!).


Näkymä parvekkeeltamme

Graffiti Toronton keskustassa

Niagara Falls


Älkää huoliko, oli minulla kutomisestakin asiaa. Paras ystäväni hukkuu jo tekemiini villasukkiin, joten säästin hänet tällä kertaa niiltä. Pohjois-Amerikan matkaa varten tein kaikille kolmelle villasukat, jottei koneessa varpaat palelisi. Kaikissa käytin lankana 7 veljestä sekä tein tiimalasikantapäät.


And for the short recap in english:
This summer I've been traveling a lot. First I went to Berlin with my best friend for a long weekend in June. The I traveled to New York and Toronto to attend a ballet pedagogy course in Toronto. The highlight of the trip was a visit to the Niagara falls. 

I knit my travel companions socks for the airplane. Once again I used Novita's 7 Veljestä yarn with 3,5mm needles. I knit short row heels in all the socks.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti