30.11.2015

Rim Socks


Niina Laitinen on ahkera neuleiden ja varsinkin sukkien suunnittelija, jonka mallit saavat ainakin Facebookissa ja Ravelryssä paljon ihastelua osakseen. Nyt Niinalta on tulossa sukkajoulukalenteri, jossa neulotaan raita päivässä. Mukaan pääset vaikka tätä kautta.

Ystäväni sai hiljattain (elokuussa) vauvan ja ajattelin lahjoa koko tuoretta perhettä sukilla. Helppoudessaan malliksi kaikille valikoitui Rim socks ja olin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Isän ja vauvan sukat ovat yksiväristä ja raidallista 7 veljestä, äidin sukat 7 veljestä ja Regian Stripemaniaa. Novitan langoilla neuloessa huomasin sen, että raitalangoissa on aina yksi väri samaa, kuin jossakin yksivärisessä kerässä. Näin ollen ihan kaikki raidat eivät näkyneet yhtä äselkeästi kuin olisin toivonut. Tai olisi pitänyt valita värit vähän tarkemmin. Sinisissä sukissa pääväri loppui kesken, mutta minua eri väriset varpaat eivät haittaa. Olin vain iloinen, kun pääsin vihdoin tuosta farkunsinisestä eroon. Oletteko muuten muut sama mieltä, että Novitan pysyvien värien valikoima on hieman erikoinen? Miksi siellä on esimerkiksi tämä farkunsininen, mutta ei vaikkapa keltaista tai tummansinistä aina?


Niina Laitinen is a productive designer of sock patterns and she has gained quite a following on Facebook and Revelry. I like her patterns, because she makes them for thicker, aran weight yarn. She mostly uses Novita 7 veljestä, that's also my preferred yarn. You can view her blog here. This year she is launching an advent calendar where she reveals a fair isle stripe each day to make a pair of socks. I'm looking forward to it. You can participate here.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti